Minister afviser tal om fattigdom
- 24. april 2017
- Kasper Friis
- Posted in Politik & økonomi
Den langvarige fattigdomsdebat er atter blusset op efter en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd påpeger, at flere og flere bliver fattige. Minister afviser.
I Danmark er man fattig, hvis man tjener under halvdelen af medianindkomsten i tre år eller mere og har en formue, der ikke overstiger 100.000. Sådan beregner Arbejderbevægelsens Erhvervsråd antallet af fattige, men Økonomi- og Inderigsminister Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance forholder sig kritisk over for tallene – han mener ikke, at de, der står beskrevet som fattige, rent faktisk er fattige.
“Jeg synes, at det er helt forkert at sige, at der er mere end 44.000 fattige i Danmark. Det er en grov fornærmelse mod verdens fattigste at påstå det.”
Sådan forklarer Ministeren til Berlingske.
Ifølge den debat-startende analyse, er man fattig som enkeltmandsfamilie, hvis man har en disponibel indkomst på under 108.600 kroner årligt i 2017-priser, svarende til 9.050 kroner månedligt. Denne befolkningsgruppe har opnået flere og flere medlemmer de sidste par år, hvor grafen kun er gået opad fra 2002 til 2005, mens skiftende regeringer har regeret.
Ministeren peger på arbejdsløshed som årsagen til, at flere kan defineres som fattige.
“Folk, der lever på en dansk kontanthjælp er jo ikke fattige. De er arbejdsløse, der skal have noget at beskæftige sig med,” forklarer han til Berlingske.
Og netop flere på kontanthjælp har været udviklingen, når der tages et kig på en knap tiårig periode.
Er man på kontanthjælp, over 30 år og forsøger, så er den månedlige ydelse på 14.808 kroner i 2017.
About author
Indehaver og chefredaktør på Ungeavisen.dk. Skriver om stort og småt i dansk politik samt samfundet som helhed. Telefon: 26 71 00 78 Mail: kasperfriis@ungeavisen.dk.linux134.unoeuro-server.com