Ungdomspolitik
Alle de partier, som er i Folketinget, har et ungdomsparti. Endda også nogle partier, som ikke er i Folketinget, har et ungdomsparti.
Alt i alt handler ungdomspolitik om at give unge en mulighed for at deltage i den politiske debat og demokratiet. I ungdomspolitik debatteres der fx til skolevalg, og mange ungdomspartier hjælper også deres lokale moderpartier med forskellige politiske ting. De fleste ungdomspartier har en formand, som deltager i den virkelige, politiske aktivitet på Christiansborg i Folketinget.
Ungdomspolitik er derfor fremragende for dig, hvis du allerede nu interesserer dig for politik. Mange af de politikere, som i dag sidder i Folketinget, har været aktive i ungdomspolitik, da de var yngre. Ungdomspolitik er samtidig fyldt med arrangementer, hvor der både er møder mellem de forskellige ungdomspartier, og også hvor du kan få lov at møde de politikere, der sidder i Folketinget for moderpartiet.
Ungdomspolitik er det sted, hvor du kan starte din politiske karriere og arbejde med din interesse for politik. Og du er ikke alene i ungdomspolitik. Faktisk er mere end 12.000 unge i dag medlem af et ungdomsparti.
At melde sig ind i et ungdomsparti og deltage i ungdomspolitik giver dig en hel masse. Du får lov til at deltage aktivt i ungdomspolitik og debattere med andre, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du står rent politisk - hvad er dine holdninger helt præcist? Ydermere er der et fantastisk fællesskab i ungdomspartierne, hvor der både er lokalafdelinger, men også forsamlinger som fx landsmøder, hvor der kan bruges en hel weekend på at hygge sig og diskutere ungdomspolitik. Og det er ikke dyrt at melde sig ind og blive en del af ungdomspolitik; langt de fleste ungdomspartier koster ca. 100 kroner at melde sig ind i, så det er et rimelig lille beløb. Med din deltagelse i ungdomspolitik lærer du også at argumentere og debattere. Det er utrolig brugbart at kunne argumentere for sine holdninger, så man har et bedre udgangspunkt, når man skal blande sig i en debat i ungdomspolitik. Og din deltagelse i ungdomspolitik vil også komme dig til gode senere i livet. Mange siger, at det er utrolig godt, når du skal ud og søge et job, hvis du har været aktiv i ungdomspolitik. Det viser, du tør vise dine holdninger og kan argumentere; samtidig kan det også betyde, at du er glad for teamwork og at være en del af noget større, et fællesskab.
Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) - https://www.dsu.net
Dette er ungdomspartiet, som tilhører Socialdemokratiet. Partiets formand hedder Lasse Quvang, og en af deres mærkesager er blandt andet, at de ønsker at sikre mere økonomisk lighed i Danmark, som skal ske igennem omfordeling ved fx skatter som topskat.
Venstre Ungdom (VU) - https://vu.dk
Dette er ungdomspartiet, der tilhører Vesntre, og formanden for ungdomspartiet hedder Chris Preuss. Den ungdomspolitik, der bliver ført i Venstre Ungdom, læner sig op ad den liberalistiske ideologi, hvor personlig og individuel frihed sættes højt. Dette gøres bl.a. gennem skattelettelser, så borgerne selv kan disponere og flere af deres penge.
Liberal Alliance Ungdom (LAU) - http://www.laungdom.dk
Moderpartiet er naturligvis Liberal Alliance, og ungdomspartiets formand er den nyvalgte Søren Nielsen. Som navnet indikerer binder Liberal Alliance Ungdom sig også tæt op ad den liberalistiske ideologi og er mere liberale, end Venstre Ungdom er. Ungdomspartiets mærkesager er bl.a. afskaffelse af topskatten og fri hash.
Socialistisk Folkeparti Ungdom (SFU) - http://sfu.dk
Dette ungdomsparti tilhører SF og den ungdomspolitiske formand hedder Nanna Bonde. Partiet er mere socialistiske end Dansk Socialdemokratisk Ungdom er, hvor de fx gerne så, at staten spiller en større rolle i samfundet, hvor omfordeling ved fx høje skatte er positive ting.
Socialistisk Ungdomsfront (SUF) - http://www.socialistiskungdomsfront.dk
Socialistisk Ungdomsfront er det ungdomsparti, som tilhører Enhedslisten. Ungdomspartiet er det parti, som læner sig mest op ad den socialistiske ideologi og ser sig enige med fx Karl Marx om visse ting. SUF ser gerne, at staten får en lagt større roller, og de ønsker at regulere det private erhvervsliv og markedet rigtig meget.
Alternativets Unge (ÅU) - http://alternativetsunge.dk
Alternativets Unge er selvfølgelig det ungdomsparti, der tilhører Alternativet. Ungdomspartiet har ingen partiformand, og deres mærkesager går især på at beskytte og varetage det danske klima. Derudover er Alternativet fokuseret på kreativitet og at gøre tingene anderledes.
Dansk Folkeparti Ungdom (DFU) - https://df-ungdom.dk
Dansk Folkeparti Ungdom er det ungdomsparti, der tilhører Dansk Folkeparti. Formanden hedder Chris Bjerknæs, og ungdomspartiets mærkesag er specielt en stram udlændingepolitik. Ydermere er Dansk Folkeparti Ungdom på mange punkter et borgerligt parti, men de er også enige med Socialdemokratiet i mange ting.
Konservative Ungdom (KU) - http://konservativungdom.dk
Konservativ Ungdom tilhører Det Konservative Folkeparti, og den ungdomspolitiske formand hedder Andreas Weidinger. KU går ind for mere frihed til borgerne og familierne, som bl.a. skal ske gennem lavere skatter. Ungdomspartiet har også meget fokus på at sikre trygge boliger.
Nye Borgerliges Ungdom (NBU) - http://unb.dk
Nye Borgeliges Ungdom tilhører det nystartede parti Nye Borgerlige. Ungdomsformanden hedder Mikkel Sørensen, og partiet er kendt for deres ønske om markante skattelettelser samt en væsentlig hårdere udlændingepolitik.
Radikal Ungdom (RU) - https://www.radikalungdom.dk
Radikal Ungdom tilhører Radikale Venstre, og ungdomsformanden hedder Victor Boysen. Partiet er et midterparti, og de er især kendt på deres store tiltro til EU og fælles løsninger samt en mere mild udlændingepolitik og såkaldte værdirelativistiske tanker; det betyder, at de ikke går så meget op i, hvilken kultur du har. Partiformanden ser fx gerne, at Kongehuset afskaffes.