Hvad er arbejdsløshedsprocent?
- 3. februar 2017
- Kasper Friis
- Posted in Økonomiske begreber
Hvad er arbejdsløshedsprocent?
Arbejdsløshedsprocenten er den metode, der bruges mest, når man skal finde ud af, hvor stor en procentdel, der er ledige – altså som ikke er i arbejde.
Arbejdsløshedsprocenten er altså den procentdel af arbejdsstyrken, som er arbejdsløse, men aktivt leder efter et arbejde. Så hvis arbejdsstyrken er på 1.000.000 mennesker, og der er 100.000 arbejdsløse i arbejdsstyrken, så er arbejdsløshedsprocenten 10%.
Arbejdsløshedsprocenten ændres ofte, eftersom nogle gange er der flere arbejdsløse grundet skift i økonomien og i konjunkturerne.
Arbejdsløshed måles både i bruttoledighed og nettoledighed. Bruttoledighed tæller arbejdsløse dagpengemodtagere, arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere, kontanthjælpsmodtagere i aktivering og dagpengemodtagere i aktivering. Men nettoledighed tæller kun arbejdsløse dagpengemodtagere og arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere.
Der er flere former for arbejdsløshed, som er årsagen til, at man er arbejdsløs:
- Konjunkturarbejdsløshed
- Skiftearbejdsløshed
- Sæsonarbejdsløshed
- Strukturarbejdsløshed
- Hjemsendelsesarbejdsløshed
About author
Indehaver og chefredaktør på Ungeavisen.dk. Skriver om stort og småt i dansk politik samt samfundet som helhed. Telefon: 26 71 00 78 Mail: kasperfriis@ungeavisen.dk.linux134.unoeuro-server.com