Sushi epidemi: Lær, spis og nyd sushi
- 16. oktober 2017
- Redaktionen
- Posted in Sponsoreret indhold
Sushi siges at være japanernes nationalret, og det er ganske vist. Men ikke desto mindre har vi danskere taget de små farvestrålende, rå fiskeanretninger til os, som var det mange af os’ yndlingsspise. Hvad er det sushi kan, og hvorfor er den indtrådt så succesfuldt i Danmark, ja verden over?
Vi kigger nærmere på sushiens historie i korte træk.
Sushien er kommet for at blive
Sushi er en meget gammel asiatisk tradition, og er oprindeligt opstammet til den fordel at konservere rå fisk. Her skulle den friskfangede fisk presses mellem salt og ris, hvorefter der opstod en gæring, der kunne foregå i helt op til et år.
Hvad vi bedst kender som sushi opstod tilbage i 1800-tallet, hvor en japansk kok serverede eddikesyrede ris, som var presset sammen til en kugle toppet med rå fisk. Den kunne varieres bredt, og hurtigt blev det en spise, der blev særdeles populær hos det japanske folk.
I 1900 tallet opstod der udendørs madboder langt bugten i Tokyo, hvor den friskfangede fisk blev serveret indpakket med tang omkring sig. Der skulle alligevel gå 140 år efter de populære madboder, før de første sushirestauranter kom til. I 1986 kunne København åbne dørene op for den første sushi-bar, men som lukkede ned i 1995. Siden da er det eksploderet i hele landet med sushirestauranter og sushi som take-away.
Vær sushikok for en dag
Der findes forskellige måder at lære at lave sushi på egen hånd. Sushiskoler, sushikurser og gavekort med sushi-in-making som oplevelse giver dig mulighed for selv at putte fingrene i den klistrede ris og anrette farverig fisk i forskellige, kreative variationer.
Her vil en professionel sushikok fortælle om de sunde ingredienser og vise dig metoden, hvorpå du kan lave dine egne makiruller på bambusmåtte. En sjov måde at være sammen med en ven eller veninde, og som efterfølgende giver dig mulighed for at lave sushien hjemme i eget køkken.
Indtag og nyd den rå fisk
Nyd din sushi i et velsmagende farveudvalg hos Sushi Hundige Wabiwabi. Her møder traditionens tro svaret på nutidens modernitet. Sushien bliver tilberedt ud fra udtrykket ”WabiStyle”, der definerer sushien som lækker, farverig og frisk. Her bliver sanserne i den grad forkælet med en skøn madoplevelse, der er alle pengene værd.
Ikke kun Sushi Hundige tilbyder frisklavet, delikat sushi. Mange andre steder i Danmark ligger der skønne sushi udbydere, der både tilbyder take-away og hyggelige lokaler, hvor den rå fisk kan nydes.