Lever I i en familie, hvor I har haft en spiseforstyrrelse tæt inde på livet? Det kan være enormt svært at være i imens det står på, men det kan også være svært at bygge en normal hverdag op igen. Hvad skal I egentlig gøre, hvis en ung i familien har haft en spiseforstyrrelse?
Selvom vedkommende med spiseforstyrrelsen er rask, kan der ligge mange følelser gemt både hos den tidligere spiseforstyrrede og de pårørende. Men snak om tingene og lyt til hinanden. Det nytter intet at gemme ens følelser væk eller benægte dem. I er gået igennem en hård tid, som kræver, at I snakker sammen.
Prøv så vidt muligt, at når der bliver snakket om tiden med spiseforstyrrelsen, så gør det ikke til en skam eller et tabu. Gør det ikke til noget nedtrykkende at snakke om. Vær så åben og positiv som muligt. Alle ved det er sket, men I er videre. Så gør det ikke til et helt vildt sørgmodigt emne, når først I er videre fra det.
Hvis du for alvor vil give dit barn mulighed for at opleve noget helt nyt, som vil gavne ham/hende på bedste vis, ville det være en idé med et bosted. På et bosted kan de hjælpe med at tage hånd om den unge, der har det svært. De hjælper med at lære den unge sig selv bedre at kende, identificere hans/hendes styrker og værdier, gøre vedkommende mere klar på voksenlivet mm. Det er et sted med ansatte, som er specialiseret i at hjælpe unge med diverse udfordringer såsom en spiseforstyrrelse. Det er ofte piger, der bliver ramt af spiseforstyrrelser og der findes også bosteder, som kun er for piger. Bosted for piger.