En guide til kosttilskud
- 3. juni 2018
- Redaktionen
- Posted in Sponsoreret indhold
Kosttilskud er som navnet lyder tilskud til kosten. Man kan få kosttilskud som piller, kapsler og pulver. Der findes et hav af tilskud, som henvendes til forskellige behov. Derfor afhænger dit behov for kosttilskud af din livsstil.
Hverdag
De fleste danskere som gør brug af kosttilskud, indtager en daglig vitaminpille. Det er en god idé, netop for at dække sit basisbehov i forhold til vitaminer. Derudover anbefales det, at man spiser fisk mindst to gange om ugen. Fisk har nemlig et højt indhold af omega 3 fedtsyrer, hvilket kan bidrage til en normal hjerte- og hjernefunktion. Er man ikke den store tilhænger af fisk, kan det derfor være en god idé at tilføje omega 3 i form af et ekstra kosttilskud til den daglige vitaminpille. Omega 3 findes også i den populære arganolie, som stammer fra de frugter, der vokser på argantræer. Det er netop fra kernerne i disse frugter, at man udvinder olie. Arganolie bruges til mange formål, både indvendigt og uden på kroppen. Læs mere om arganoliens mange goder på arganoil.dk.
Behovet for kosttilskud er forskellige fra person til person, derfor skal man tage forbehold for sin livsstil, når man vælger kosttilskud.
Aktiv livsstil
Har man en meget aktiv livsstil, bør man tage forbehold for dette, når man undersøger kosttilskud.
En del træningsaktive danskere oplever muskeltræthed, foruden generel træthed og manglende appetit. Dette kan være tegn på, at man er i underskud af magnesium, hvorfor det kan være klogt at investere i det som kosttilskud. For generel bevægelighed og smidighed, anbefales Fitness Pharma med ingefær og gurkemeje.
Når man styrketræner meget, har man ofte ønsket om at forbedre sin muskelstyrke. Mange gør brug af ekstra protein som tilskud, men også kreatin er populært. Man har allerede kreatin i kroppen, som primært er lagret i muskelcellerne. Dette lille lager opbruges hurtigt, når man udfører styrketræning som består af intenst og kortvarigt muskelarbejde, hvorfor det kan være en god idé at tilføre yderligere kreatin til sin kost.
Relevant for kvinder i den fødedygtige alder
Har man et ønske om at blive gravid, er det en god idé at tage tilskud i form af folsyre. Folsyre omdannes til folat i kroppen, og man bør som kvinde tage det fra man planlægger at blive gravid, og indtil man er 12 uger henne. Det nedsætter risikoen for at føde et barn med neuralrørsdefekt.
Er man blevet gravid, bør man tage tilskud af både D-vitamin og jern igennem hele graviditeten. Det kan være svært at dække behovet for D-vitamin gennem kosten. D-vitamin har en betydning i forhold til babyens knogleudvikling og generelle vækst – og behovet for jern stiger des større babyen i maven bliver. Jern er netop vigtigt for babyens centralnervesystem og har betydning for dannelsen babyens røde blodlegemer.
Desuden kan kvinder som ikke er gravide, også have behov for jern. Grundet kraftigere menstruationer, lider en del kvinder af jernmangel. Derfor kan man som kvinde i den fødedygtige alder, have behov for tilskud af jern. Har man jernmangel, vil man ofte være træt og have tilbøjelighed til infektioner.
Overvejer du kosttilskud, er det derfor relevant at tage udgangspunkt i din livsstil, men også dine ønsker fremadrettet. Overvejer du at blive gravid, kræver det nemlig en del ekstra tilskud, som ikke er nødvendige ellers.