Bryllupsguide: Disse vine bør I servere for jeres bryllupsgæster
- 17. november 2017
- Redaktionen
- Posted in Sponsoreret indhold
Maden spiller en stor rolle, når man skal udvælge den rette vin til menuen. Man kan hurtigt miste overblikket, og er man ikke den store vinkender, eller vil du bare gerne være sikker på at servere det bedste af det bedste for dine gæster, anbefaler vi, at I søger vejledning ved en vinspecialist.
Nedenfor giver vi en lille guide til, hvilke slags vine, der vil gå godt sammen med jeres bryllupsmenu.
Champagne eller mousserende til velkomst
En velkomstdrink er en forfriskende start til et festmåltid og vækker smagsløgene til livs, så de er klar til al den gode mad, der venter. Vi anbefaler en let, mousserende vin som Cava eller Sparkling. En mild, boblende fornemmelse i munden giver gæsterne en rar fornemmelse af elegance og friskhed.
Er du i tvivl om, hvad dine gæster bedst er til, råder vi dig til at købe halvtørre eller halvsøde varianter.
Hvidvin/rosé til forret
Både en hvidvin eller rosé til forret kan være et godt valg i sammenspil med fisk, skaldyr og lyst kød. De har en let- og friskhed over sig.
Af hvidvine kan vi anbefale jer at gå efter en Chardonnay, hvis menuen står på østers eller skaldyr. Serverer I hummer, rejer, krabbe eller fjerkræ, kan I med fordel skænke en Sauvignon Blanc. En tør Riesling vil også gå godt sammen med rejer, krabbe, hummer og grillet fisk.
Ønsker I Rosevin til forret, er der også lidt forskelligt at vælge imellem. En Pinot noir er fin til lette salater, pasta, skaldyr og fisk. Derudover kan en Zinfandel også være et rigtig godt valg til samme menu.
Rødvin til hovedret
Udvalget af rødvine er overvældende, og det kan hurtigt tage pusten fra én. Af de mange forskellige rødvinsdruer, der findes, kan nævnes en Cabernet Sauvignon, der vil gå godt sammen med rødt kød, vildt, lam og gris. Står hovedretten på and, pasta, sammenkogte retter, oksekød eller vildt kan en Merlot være et godt vinvalg. Servér en fyldig Zinfandel, hvis gæsterne skal spise kalkun, vildsvin og fasan, rødt oksekød eller vildt som kronhjort.
Dessertvin som afslutning
Ønsker I dessertvin som en del af jeres menu, bør I tænke i retning af, at vinen gerne skal være sødere end desserten, der serveres.
Vi anbefaler Moscato d’asti, Sauternes, Sherry eller Portvin. Af druesort kan I med fordel gå efter en Riesling, Loupiac eller Barsac. Server den iskold for dine gæster.
Respekt for vin med en passion for kvalitet
Står I selv for at indkøbe vin til jeres bryllup, og har I brug for kyndig vejledning, står Vindoro.dk klar til at hjælpe og rådgive jer til de helt rigtige vine til jeres bryllupsmenu. Find det eksklusive sortiment og mere information her.