Sådan rejser du på SU-budget
- 18. september 2019
- Redaktionen
- Posted in Sponsoreret indhold
Skrevet i samarbejde med RejseGear.dk
Det er en fantastisk ting at rejse ud i verden og danne sig nye oplevelser og se sig selv på en anden måde. Det er dog også noget, som typisk forbindes med mange tusinde kroner. Er du på SU betyder det typisk, at dit rådighedsbeløb ikke er kæmpestort – men din trang til at rejse kan stadig være højere end mange andres.
Der er mange måder og tiltag, du kan gøre dig for at sætte flere penge til side, selvom du befinder dig på et SU-budget. Herunder vil vi forsøge at give de bedste råd, som kan få dig tættere på rejsen.
Spar hvor du kan
Den vigtigste mentalitet i at spare er, at du går op i, hvorvidt du kan spare de enkelte steder. En tier eller tyver her og der, løber også op på den lange bane.
I dagligdagen er der mange steder, du kan spare. Har du f.eks. virkelig brug for et fitness abonnement, eller kan du spare 250 kr. i måneden og klare din daglige motion gennem løb. Har du brug for Netflix eller kan du eventuelt låne af en ven, når du har brug for det.
Det samme gør sig gældende ved f.eks. mobilabonnementer. Det er muligt at forhandle med teleselskaber, så du kan komme i en lavere pakke med tale og højere data, hvis det er det, du har brug for. Sørg for at du befinder dig på det bedste abonnement, som du kan. Allerede her kan du frigøre op til 100 kr. i måneden.
Research i god tid
På den anden side kan du sørge for at researche i god tid. Rejser er altid billigere, hvis du er tidligt ude. Sørg i samme ombæring for at lægge et budget, så du ved, hvor du står økonomisk, når du nærmer dig afrejsedato.
Ønsk dig et rejsegavekort
Det er desværre – for de fleste – ikke muligt at ønske sig en ferie i julegave eller fødselsdagsgave. Du kan dog ønske dig et gavekort, som du kan indfri hos et rejsebureau. Her kan du komme langt, da rigtig mange rejsebureauer har skræddersyet pakker til studerende – og ofte også giver rabat til personer med et gyldigt studiekort.
Fremlej din lejlighed
Har du en lejlighed, har du mulighed for at få lidt penge ind den anden vej ved at fremleje din lejlighed – bl.a. gennem Boligportal eller Airbnb. Sørg også her for at kende din SU-grænse, når du udforsker alternative indtjeningsmuligheder.
På selve turen
Vi anbefaler stærkt, at du kender alle dine udgifter, når du ankommer på destinationen, så det er klarlagt, hvornår og hvor mange penge du kommer af med. Men der vil altid være uforudsete omkostninger på turen, så derfor får du her nogle tips, som du kan gøre brug af – uafhængigt af destinationen.
- Husk dit studiekort; rigtig mange accepterer – og giver rabat til studerende, selvom du er international.
- Handel ind i det lokale supermarked. Her sparer du rigtig mange penge, idet mad på turen ofte ender med at blive det dyreste efter en uges ferie.
- Spring souvenirs over – eller sørg for at have tilsidesat et rådighedsbeløb til denne post i dit budget.
- Hold dig væk fra impulskøb på turen. Der er rigtig mange fælder skræddersyet til at skaffe penge fra turister. Sørg for at du ved, hvilke seværdigheder, du skal se, hjemmefra.