Råd omkring studenterkørslen
- 6. oktober 2018
- Redaktionen
- Posted in Politik & økonomi
Der er en fast tradition i Danmark, at man tager på studenterkørsel, når man er færdig med at slide og slæbe på gymnasiet. Det er en slags overgangsritual, der markerer, at man har bevæget sig ind i en verden med mere frihed end førhen. Man kører som regel rundt til alle i klassen og holder et lille stop hvert sted for at sige hej til forældre og få drukket lidt. Det mest centrale på denne dag er selvfølgelig studentervognen, hvor man opholder sig det meste af dagen, da det er den, der danner rammen om hele festen.
Sikkerhed
Når man skal vælge en studentervogn, så er det vigtigt at tænke over sikkerheden. Det skal man, fordi man jo ikke er fastspændt og de flestes promille kommer op på et par stykker i løbet af dagen. Alle ved, hvordan ting kan gå galt, når man er fuld, så det gælder om at minimere risikoen for, at der sker uheld på landevejen. Derfor kan man med fordel finde et sted, hvor der laves sikkerhedstjek både før og under kørslen, så man er sikker på, at der ikke sker uheld.
Stemning
Når dagen kommer, så er det vigtigste stemningen. Stemningen sikres med god musik, øller og godt selskab. Øllerne og det gode selskab plejer selskabet selv at stå for, men højtalere plejer vogn-servicen selv at stå for og i mange tilfælde, så kan klassen selv bestemme, hvad der skal spilles, når man tager af sted. Man bør dog sikre sig, at dette er tilfældet, hvis man gerne vil have musik med på vejen. Hvis jeres klasse mangler et sted, hvor der både er styr på sikkerheden og på stemningen, så kan i med fordel læse mere her. Der køres primært i Herning, Ikast, Ry og Silkeborg, men også i hele Jylland og somme tider på Fyn og Sjælland.