Når vi spiser en sund morgenmad, så tilfører vi energi til krop og hjerne. Når vi undlader at spise morgenmad, så sker der det modsatte – vi mangler energi, og vi brænder hurtigt ud.
Når vi ikke spiser, så nedsættes vores koncentrationsevne og vores fokus – vi har ikke nok energi, når hjernen mangler brændstof, og vi arbejder ikke optimalt.
For mange af os gælder det, at vi mangler tid om morgenen, og at morgenmaden derfor udgøres af en hurtig snack, eller at vi vælger at vente med at spise til frokost. Dette kommer til at udfordre os igennem resten af dagen, da vi nu skal forsøge at kompensere for alt det, vi har manglet for at starte stærkt.
Ovenstående scenario er ikke en ønskværdigt for en arbejdsgiver, hvorfor det kan være fordelagtigt at indføre morgenmad på arbejdspladsen.
Det har aldrig været nemmere at tilbyde morgenmad på arbejdet – hvad end du søger en bager Kolding, eller en bager i Roskilde, så findes der landet over bagerier, der tilbyder at bringe bagværk ud til virksomhederne, og hvor du kan lave en god firmaaftale.
Morgenmaden skal være nem – både for virksomheden og for medarbejderen. Når du som virksomhed tilbyder morgenmad på arbejdspladsen, så frigiver du tid hos den enkelte medarbejder, og du sikrer dig, at disse er godt rustet til arbejdsdagen efter en stressfri morgen og et sundt måltid.
Endnu en fordel er, at det giver en god start på dagen, når dine medarbejdere kan mødes, finde ro og tale løst og fast over morgenmaden – dette medfører ofte en god dynamik og en mere balanceret arbejdsgang, hvor alle kan yde det bedste.