Det er ikke helt uden grund, at der findes så mange vittigheder om brugtbilforhandlere, og at de ikke altid har det bedste ry. En brugt bil kan nemlig gemme på nogle grimme overraskelser, og risikoen for at købe katten i sækken kan være stor. Samtidig bliver der hvert år solgt rigtig mange brugte biler i Danmark, og for mange mennesker er et bilkøb lig med en brugt bil. Det er der ikke noget galt med, men det kan være en god idé at se sig godt for, når man overvejer at købe en brugt bil.
Her i artiklen kan du læse nogle gode råd, som kan spare dig for en masse udgifter til mekanikeren.
I nogle tilfælde, særligt i forbindelse med nyere biler, kan der være restgæld i bilen, fx hvis der er udstedt et løsørepantebrev med sikkerhed i bilen. Dette er muligt at undersøge via internettet på Tinglysningsrettens hjemmeside.
Bilens stand på ydersiden er næste punkt. Er der buler eller tydeligt rust? Virker alle lygter? Husk også at undersøge dækkene for, om de har det påkrævede dækmønster, eller om de er tæt på at være slidt ned. Bilens støddæmpere kan du tjekke ved at give hvert hjørne at hårdt tryk – bilen bør dykke én gang, ikke mere.
Hvis du bor i Horsens, og mangler et godt sted at finde en god og brugt bil, så se mere her.
Når de ydre ting er tjekket og på plads, er det tid til en prøvetur. Her skal du lytte efter mislyde, både når du starten motoren og under kørsel. I øvrigt bør bilen starte i første forsøg. En optimal prøvetur inkluderer kørsel både i by, på landevej og på motorvej.
Hvis du stadig er i tvivl, så kan du overveje at få foretaget en brugtbiltest hos FDM, eller en troværdig mekaniker.